top of page

Jógaterápia

A jógaterápia a jóga és az ájurvéda ősi tudományának eszköztárát használja az egészség megőrzésének érdekében. Az egészségügyi problémák, betegségek megelőzésében és legyőzésében a legfontosabb tényezőt az immunrendszer ereje jelenti, mely szoros kapcsolatban áll az idegrendszerrel.

Időtartam: 90 perc

Yoga Chikitsa

Hatha jóga

Kellemesen átmozgató tradicionális hatha jóga a jól és kevésbé jól ismert ászanákkal (testhelyzetekkel), relaxációs és meditációs technikákkal, légzőgyakorlatokkal, egyszerűen azért, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Női jóga

Alkalmazott jóga a női lét sajátosságainak megfelelően - menstruációs ciklus, női szervek
betegségei, termékenység, várandósság és kismama jóga, anya-lánya jóga, klimax jóga,
hormonális egyensúly.

Gerincjóga

A helyes testtartás gyakorlati alapelveit vesszük végig és ezen praktikákat felhasználva mobilizáljuk és stabilizáljuk a gerincoszlopot, erősítjük a core-t és „kihúzzuk” a testet a beszűkült mozgástartományból.

Stresszoldó jóga

Alapelv: kerülni mindent, ami túl intenzív vagy kimerítő, és megtanulni olyan technikák és módszerek alkalmazását, amelyek lazítanak, nyugtatnak és derűssé tesznek - könnyed testmozgással, helyes légzéssel, mentális és érzelmi rendrakással.

Jóga 50+/ Senior

"Tudok jól öregedni - fölismerem a dolgokat. De a görcsös tartás az nem jó. Az bekeményít." - mondta Polcz Alaine. A szépkorúak jógája során jóleső testmozgással megszüntetjük a mindennapi görcsöket és keménységeket, hogy békésen és fájdalommentesen elidőzhessünk a belső csendünkben, amikor csak úgy tetszik.

Immunerősítő jóga

Serkentjük a nyirokáramlást, fokozzuk a vérkeringést, hatunk a hormoháztartásra, tudatosítjuk az emésztõ- és légzõfolyamatok mûködését és megtanuljuk, hogyan lehet a természeti elemekkel összhangban jógázni, s ezáltal a saját testi és szellemi adottságaink figyelembevételével javítani vagy szinten tartani az immunitásunkat.

Tudj meg többet a jógatípusokról

és jógázzunk együtt

Valami mást keresel?!

Kinek ajánlom:

Stresszes élethelyzetben lévő embereknek, akik szeretnek (túl-)pörögni és általában nehezükre esik leállni és kikapcsolódni. Pedig jól tudjuk, "Lassan jársz, tovább érsz", mert bizony „lassan érik a jó.” A mai világ embereként szinte mindannyian látványos, azonnali hatásra vágyunk, türelmetlenül kapkodunk, mindent gyorsan csinálunk és csupán megszokásból végezzük a mindennapi feladatainkat. Azonnal futni szeretnénk, még mielőtt megtanulnánk nem hogy járni, de stabilan állni a lábunkon. Ám az élet valódi szépsége lassan, már-már észrevétlenül történik, tűzijáték és dráma nélkül. Mint ahogy a magból egyszer csak hajtás, majd fa, virág s végül gyümölcs lesz. Ebben a lelassult szellemben zajlik a Slow jóga – tudatosan, időt hagyva mindennek és mindenkinek, hogy észrevehessük és élvezhessük az egyszerű létezésünket.

Mi történik, mire jó: 

Az órákon újra és újra visszatérünk a középpontunkba, hogy megtapasztaljuk a jelen pillanat varázsát, s ennek köszönhetően a gyakorlás fokozatosan megérkező ajándékát. A testhelyzetek tudatos felvétele és kitartása, a relaxációs technikák, a légzésszinkronban végzett áramlások, valamint a figyelmünk vezetése által létrejött fókuszált elmeállapot megtanítja az idegrendszert emlékezni és felismerni a testünk által küldött üzeneteket és az éber jelenlét örömteli élményét, mely készségek könnyen beépíthetők a hétköznapokba is. Ezáltal szépen, könnyedén átválthatunk egy tudatosabb, stresszmentesebb és egészségesebb életmódra. Persze fokozatosan, nem sietve, lépésről-lépésre, hogy hosszútávú legyen a siker és eredmény.

SLOW JÓGA

A foglalkozás alapja a tradicionális hatha jóga, a jól ismert ászanák mellett kibővítve olyan finomenergetikai módszerekkel, mint a pránajáma, a mudrák, a mantrák használata, illetve az ájurvéda tanácsai szerint mindig figyelembe vesszük a természeti elemeket, az aktuális évszakot, időjárást, az egyéni adottságokat és az életmódbeli szokásokat.

Ezt mondták, akikkel

Együtt jógázunk

Katival gyakorolni több, mint Jóga.

Testi-lelki-szellemi áramlás, növekedés, erő és szeretet. Joga és ajurvéda - egy életmód, egy filozófia, egy és ugyanaz az évezredes tudomány. Az ászanákban rejlő ősi tudás átadása megsokszorozza azok hatását, élményét. Gyakorlás közben megtudhatjuk, melyik ászana hogyan hat szerveinkre, idegrendszerünkre, lelkiállapotunkra.

Vörös Melinda

Kati színvonalas jóga óráiról csak szuperlatívuszokban lehet szólni, a 90 percért 120 percet utazom a város másik végéből hetente több alkalommal. Minden óra újat nyújt, s önismeretében erősíti meg a résztvevőket. Nagy szakmai tudásával, attitűdjével, óravezetési módszerével a csoport hullámhosszára hangolódva szolgálja testi, lelki, szellemi jóllétünket. Egyszóval, csodálatosak Kati órái, mert lénye is a feltétel nélküli szeretetet közvetíti felénk, és a jóga felé is a teljes elköteleződését, életformáját interpretálja. Követésre méltó!

Burlovics Éva

Kata órái amellett, hogy finoman adják át a jóga tudományát, egy sokkal komplexebb ayurvédikus életvezetési szemléletet, napi rutint ad az ember kezébe, amit a mai rohanó világunkban is könnyen beilleszthetünk, hatásait pedig pár alkalom után már tapasztaljuk. Egyéni óráin még kiemeltebben kapunk fókuszt önmagunkra. Hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam.

Bandula Aranka

bottom of page