top of page

JÓGATERÁPIA

- Yoga Chikitsa -

A jógaterápia a jóga és az ájurvéda ősi tudományának eszköztárát használja az egészség megőrzésének érdekében. Az egészségügyi problémák, betegségek megelőzésében és legyőzésében a legfontosabb tényezőt az immunrendszer ereje jelenti, mely szoros kapcsolatban áll az idegrendszerrel. Immunitásunk legnagyobb ellensége a stressz, mely a betegségek elsődleges okozójának tekinthető. A stressz érzékelése, felismerése és kezelése sokkal fontosabb, mint maga a külső tényező (munka, társadalom, család, anyagi gondok, tömegkommunikáció stb), ugyanis bármi, amit az egyén stresszként él meg, az stressznek számít. A megoldás tehát belül van.

Hatha jóga

Kellemesen átmozgató tradicionális hatha jóga a jól és kevésbé jól ismert ászanákkal (testhelyzetekkel), relaxációs és meditációs technikákkal, légzőgyakorlatokkal, egyszerűen azért, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Női jóga

Alkalmazott jóga a női lét sajátosságainak megfelelően - menstruációs ciklus, női szervek
betegségei, termékenység, várandósság és kismama jóga, anya-lánya jóga, klimax jóga,
hormonális egyensúly.

Gerincjóga

A helyes testtartás gyakorlati alapelveit vesszük végig és ezen praktikákat felhasználva mobilizáljuk és stabilizáljuk a gerincoszlopot, erősítjük a core-t és „kihúzzuk” a testet a beszűkült mozgástartományból.

Stresszoldó jóga

Alapelv: kerülni mindent, ami túl intenzív vagy kimerítő, és megtanulni olyan technikák és módszerek alkalmazását, amelyek lazítanak, nyugtatnak és derűssé tesznek - könnyed testmozgással, helyes légzéssel, mentális és érzelmi rendrakással.

Jóga 50+/ Senior

"Tudok jól öregedni - fölismerem a dolgokat. De a görcsös tartás az nem jó. Az bekeményít." - mondta Polcz Alaine. A szépkorúak jógája során jóleső testmozgással megszüntetjük a mindennapi görcsöket és keménységeket, hogy békésen és fájdalommentesen elidőzhessünk a belső csendünkben, amikor csak úgy tetszik.

Immunerősítő jóga

Serkentjük a nyirokáramlást, fokozzuk a vérkeringést, hatunk a hormoháztartásra, tudatosítjuk az emésztõ- és légzõfolyamatok mûködését és megtanuljuk, hogyan lehet a természeti elemekkel összhangban jógázni, s ezáltal a saját testi és szellemi adottságaink figyelembevételével javítani vagy szinten tartani az immunitásunkat.

Tudj meg többet a jógatípusokról

és jógázzunk együtt

Valami mást keresel?!

Kinek ajánlom:

A jógaterápia egy valóságos menedék azok számára, akik azon túl, hogy szeretik az “ászanázást”, nyitottak arra, hogy elmerüljenek a Jóga mélyebb rejtelmeiben, és az ájurvéda segítségével dolgozzanak testi, mentális vagy lelki problémáikon. A jógaterápiában kulcsfontosságú a lelkiállapot megfigyelése és tudatosítása, ugyanis a testben az manifesztálódik, ami az elmében zajlik. Hiábavaló tehát a legkitűnőbb testi vagy étrendi kezelés, ha az elme zavarodott, zaklatott, akkor hatástalan a kezelés. Elsődleges célok közé tartozik tehát az elme nyugalmi állapotba helyezése, az akadályok és stresszt okozó tényezők tudatosítása, az életmód helyes irányú megváltoztatása, az önmegvalósítás támogatása.

Mi történik, mire jó: 

A jóga mindenkori fő célja az önismeret, azaz a test és az idegrendszer működésének megértése, a fizikai, mentális és érzelmi funkciók kontrollálása és az esetleges zavarok elhárítása és helyreállítása. Ezt egészíti ki az ájurvéda ősi tudománya, elsősorban az egyéni alkat (dósák) meghatározásával és ennek megfelelően étkezési ajánlásokkal, tisztító eljárásokkal és hétköznapi életvezetési praktikákkal. Módszerek (a teljesség igénye nélkül): ászanák és speciális gyakorlatsorok begyakorlása, optimális légzés beállítása és légzőgyakorlatok elsajátítása, lazítás képességének megtanulása (relaxáció, imagináció, jóga nidra), meditáció, egyéb finomenergetikai eszközök használata (mudrák, mantrák), közös feltárás és feldolgozás.

Irodai/Office Jóga

Irodai kihelyezett jógafoglalkozások rendszeresen vagy eseti alkalommal, igény és megegyezés szerint. Általános célok: váll-, nyak- és hátfájdalmak, illetve az ülõmunka okozta egyéb problémák csökkentése, testtartásjavítás, stresszoldás, koncentrációképesség növelése, jóhangulat teremtése, csapatépítés.

Időtartam: igény szerint

Cégeknek, intézményeknek, rendezvényekre - angol nyelven is!

Ezt mondták, akikkel

Együtt jógázunk

Katival gyakorolni több, mint Jóga.

Testi-lelki-szellemi áramlás, növekedés, erő és szeretet. Joga és ajurvéda - egy életmód, egy filozófia, egy és ugyanaz az évezredes tudomány. Az ászanákban rejlő ősi tudás átadása megsokszorozza azok hatását, élményét. Gyakorlás közben megtudhatjuk, melyik ászana hogyan hat szerveinkre, idegrendszerünkre, lelkiállapotunkra.

Vörös Melinda

Kati színvonalas jóga óráiról csak szuperlatívuszokban lehet szólni, a 90 percért 120 percet utazom a város másik végéből hetente több alkalommal. Minden óra újat nyújt, s önismeretében erősíti meg a résztvevőket. Nagy szakmai tudásával, attitűdjével, óravezetési módszerével a csoport hullámhosszára hangolódva szolgálja testi, lelki, szellemi jóllétünket. Egyszóval, csodálatosak Kati órái, mert lénye is a feltétel nélküli szeretetet közvetíti felénk, és a jóga felé is a teljes elköteleződését, életformáját interpretálja. Követésre méltó!

Burlovics Éva

Kata órái amellett, hogy finoman adják át a jóga tudományát, egy sokkal komplexebb ayurvédikus életvezetési szemléletet, napi rutint ad az ember kezébe, amit a mai rohanó világunkban is könnyen beilleszthetünk, hatásait pedig pár alkalom után már tapasztaljuk. Egyéni óráin még kiemeltebben kapunk fókuszt önmagunkra. Hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam.

Bandula Aranka

bottom of page