top of page

Ezt mondták, akikkel

Együtt jógázunk

Katival gyakorolni több, mint Jóga.

Testi-lelki-szellemi áramlás, növekedés, erő és szeretet. Joga és ajurvéda - egy életmód, egy filozófia, egy és ugyanaz az évezredes tudomány. Az ászanákban rejlő ősi tudás átadása megsokszorozza azok hatását, élményét. Gyakorlás közben megtudhatjuk, melyik ászana hogyan hat szerveinkre, idegrendszerünkre, lelkiállapotunkra.

Vörös Melinda

Kati színvonalas jóga óráiról csak szuperlatívuszokban lehet szólni, a 90 percért 120 percet utazom a város másik végéből hetente több alkalommal. Minden óra újat nyújt, s önismeretében erősíti meg a résztvevőket. Nagy szakmai tudásával, attitűdjével, óravezetési módszerével a csoport hullámhosszára hangolódva szolgálja testi, lelki, szellemi jóllétünket. Egyszóval, csodálatosak Kati órái, mert lénye is a feltétel nélküli szeretetet közvetíti felénk, és a jóga felé is a teljes elköteleződését, életformáját interpretálja. Követésre méltó!

Burlovics Éva

Kata órái amellett, hogy finoman adják át a jóga tudományát, egy sokkal komplexebb ayurvédikus életvezetési szemléletet, napi rutint ad az ember kezébe, amit a mai rohanó világunkban is könnyen beilleszthetünk, hatásait pedig pár alkalom után már tapasztaljuk. Egyéni óráin még kiemeltebben kapunk fókuszt önmagunkra. Hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam.

Bandula Aranka

IRODAI/ VÁLLALATI JÓGA

Irodai kihelyezett jógafoglalkozások rendszeresen vagy eseti alkalommal, igény és megegyezés szerint, a munkavállalók és munkáltatók jó közérzete, szellemi és testi frissessége, valamint a hatékony munkavégzés érdekében. Általános célok: váll-, nyak- és hátfájdalmak, illetve az ülõmunka okozta egyéb problémák csökkentése, testtartásjavítás, stresszoldás, koncentrációképesség növelése, jóhangulat teremtése, csapatépítés.

Cégeknek, intézményeknek, rendezvényekre - angol nyelven is!

Mi történik, mire jó: 

A mai kor embere gyakran túl sokat ül, miközben helytelenül tartja magát. Vagy túl sokat áll, és szintén helytelenül tartja magát. Van, hogy sokat mozog, de általában olyankor is helytelenül tartja magát.  A helytelen testtartás azonban nem egy állandó állapot, amit el kell fogadnunk, hisz nem ez az eredendően természetes létállapotunk. A rossz szokások felülírhatóak azáltal, hogy "újratanuljuk" az anatómiai szempontból tökéletes tartást. Ez persze folyamatos munkát, ismétlést, begyakorlást igényel, hogy végül az ideális automatizálása megtörténjen, és ezt tekintse a testünk normál üzemmódnak. Ezért tud hasznos lenni a vállalati jóga, mert amellett, hogy kellemesen átmozgatja a testet, a hangsúly a tudatosításon van. A különböző jógikus módszerek tehát egyrészt abban segítenek, hogy elkerüljük, megelőzzük vagy akár korrigáljuk, illetve csökkentsük a tartáshibák által okozott fájdalmakat. Másrészt a kifejezetten energetizáló, stresszoldó és légzőgyakorlatok hatékonyan segítenek levezetni a munkahelyi feszültséget és fokozni a koncentrációképességet, így javul a csapatmunka és a kollégák közti kommunikáció.

Mire van szükség:

Egy viszonylag csendes, szellőztethető teremre (tárgyaló, nem használt szoba, konferenciaterem, tornaterem stb), matracra és kényelmes ruházatra (ez utóbbiak az alkalmi foglalkozásokhoz nem feltétlenül szükségesek). Előzetes jógázás, képzettség, rendszeres sportolás nem feltétel. Továbbá nem akadály a merevség vagy a hajlékonyság hiánya sem!

Hatha jóga

Kellemesen átmozgató tradicionális hatha jóga a jól és kevésbé jól ismert ászanákkal (testhelyzetekkel), relaxációs és meditációs technikákkal, légzőgyakorlatokkal, egyszerűen azért, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Női jóga

Alkalmazott jóga a női lét sajátosságainak megfelelően - menstruációs ciklus, női szervek
betegségei, termékenység, várandósság és kismama jóga, anya-lánya jóga, klimax jóga,
hormonális egyensúly.

Gerincjóga

A helyes testtartás gyakorlati alapelveit vesszük végig és ezen praktikákat felhasználva mobilizáljuk és stabilizáljuk a gerincoszlopot, erősítjük a core-t és „kihúzzuk” a testet a beszűkült mozgástartományból.

Stresszoldó jóga

Alapelv: kerülni mindent, ami túl intenzív vagy kimerítő, és megtanulni olyan technikák és módszerek alkalmazását, amelyek lazítanak, nyugtatnak és derűssé tesznek - könnyed testmozgással, helyes légzéssel, mentális és érzelmi rendrakással.

Jóga 50+/ Senior

"Tudok jól öregedni - fölismerem a dolgokat. De a görcsös tartás az nem jó. Az bekeményít." - mondta Polcz Alaine. A szépkorúak jógája során jóleső testmozgással megszüntetjük a mindennapi görcsöket és keménységeket, hogy békésen és fájdalommentesen elidőzhessünk a belső csendünkben, amikor csak úgy tetszik.

Immunerősítő jóga

Serkentjük a nyirokáramlást, fokozzuk a vérkeringést, hatunk a hormoháztartásra, tudatosítjuk az emésztõ- és légzõfolyamatok mûködését és megtanuljuk, hogyan lehet a természeti elemekkel összhangban jógázni, s ezáltal a saját testi és szellemi adottságaink figyelembevételével javítani vagy szinten tartani az immunitásunkat.

Tudj meg többet a jógatípusokról

és jógázzunk együtt

Jógaterápia

A jógaterápia a jóga és az ájurvéda ősi tudományának eszköztárát használja az egészség megőrzésének érdekében. Az egészségügyi problémák, betegségek megelőzésében és legyőzésében a legfontosabb tényezőt az immunrendszer ereje jelenti, mely szoros kapcsolatban áll az idegrendszerrel.

Időtartam: 90 perc

Yoga Chikitsa

Számtalan lehetőség közül lehet választani:

  • 20-30-45-60-75-90 perces rendszeres jógafoglalkozás, hetente/kéthetente/havonta

  • alkalmi jógafoglalkozás csapatépítő és/vagy egészség-fókuszú programokon, tréningeken, konferencián, céges rendezvényen

  • kétnyelvű (magyar-angol) vagy angol nyelvű jóga nemzetközi társaság számára

  • egy- vagy néhány alkalmas képzés, melyet követően a tanult mozdulatokat akár önállóan is lehet végezni az íróasztal mellett

  • óvodai/iskolai/egyetemi jóga pedagógusoknak kétnyelvű (magyar-angol) vagy angol nyelvű jóga nemzetközi társaság számára

  • menedzser jóga: egyéni jóga vezetőknek

🕉 Csapatépítés Jógával  🕉

bottom of page