top of page
strahl-kati-finomjoga-jogaterapia-magan-joga-ora.jpg

Az én történetem

„A tested drága kincs. Ez a járm疟ved a felébredéshez. Bánj vele gondosan.”

Buddha

Jógaoktatóként igyekszem fokozatosan átformálni a saját életvitelemet, hogy az

megegyezzen a jóga alapvet艖 (8-fokú) útmutatásaival. Így hitelesen tudom továbbadni ezt a mintát két lányomnak és a közvetlen környezetemben azoknak, akik ezt igénylik. Célom, hogy olyan foglalkozásokat tartsak, amelyek gyógyítóan, frissít艖en hatnak mind szellemi, mind testi síkon. Én csak úgy hívom – „finom jóga”, mert jólesik, táplál, feltölt és minden esetben hatunk a finomtestre is. Törekszem úgy segíteni a hozzám járó embereknek, hogy kiterjesszék a tudatosságukat és rájöjjenek, hogy a jógával meg lehet szüntetni a testi és lelki panaszok nagy részét, ha rendszeresen és kitartó akarater艖vel gyakorolunk.

 

A jóga számomra öröm, szabadság és tudatosság. Nem csupán testedzés, hanem egy elmeállapot, amely visszarendez a saját középpontunkba, ahol minden a helyére kerül. "Mellékhatásként" pedig élvezhetjük a testi egészséget, mikor a bels艖 szerveink jól m疟ködnek, a keringés (vér, nyirok, energia) szabadon áramlik és egyensúlyban vannak az 艖selemek.

Végtelenül hálás vagyok ennek az életigenl艖 tudáshalmaznak és azoknak, akik ezt átadják nekem. B疟nnek érezném nem tovább terjeszteni, ezért remélem, a foglalkozásokon sikerül hozzájárulnom, hogy Te is könnyedén tedd azt, ami az életedet szolgálja, a jógamatracon innen és túl.

Jógaoktató, n艖i jógaterapeuta

Namaste

Stráhl Kati vagyok

1978-ban születtem, tehát túlléptem a b疟vös 40-et, amin túl, azt mondják, az ember már csak öregszik. Én inkább azt vallom, hogy ha id艖nként fejjel lefelé vagy egyéb "finom" testhelyzetekben szemléljük a világot, fiatalon tarthatjuk magunkat. Az új évezred hajnalán ismertem meg a jógát egyetemista éveim alatt. Akkoriban csak a fizikai karbantartás miatt jártam "ászanázni". 2017 艖szét艖l heti rendszerességgel elkezdtem egyéni ájurvédikus jógaterápiára járni, ami beszippantott a jóga világába és annak mélyebb rejtelmeibe. Ennek hatására kis id艖 után el is döntöttem, hogy fokozatosan leváltom addigi kulturális programszervez艖i és m疟vészeti menedzseri hivatásom, és rátérek a jóga útjára, amelyen immár életformaként minden percben gyakorolhatom a nagybet疟s Jógát. A budapesti Asram Jógaközpontban szereztem meg a nemzetközi jógaoktatói "Yoga Alliance RYS200" min艖sítést, Gerinc és N艖i jóga alapelvekkel kiegészítve. Majd 2021-ben elvégeztem a Himalájai Jóga Tradíció kétéves N艖i Jógaterapeuta képzését, valamint a Senior Jógaoktatói továbbképzést a Sivananda Jógaközpontban. Részt vettem számos jógaterápiás szakmai konferencián és elvégeztem több olyan online kurzust (pl. Angol jóga szaknyelv, Ájurvéda alapismeretek, Kismama jóga), melyek folyamatosan segítenek mélyíteni a gyakorlásomat.

Magán Jóga Órák

Csoportos Foglalkozások

Ezt mondták, akikkel

Együtt jógázunk

Katival gyakorolni több, mint Jóga.

Testi-lelki-szellemi áramlás, növekedés, er艖 és szeretet. Joga és ajurvéda - egy életmód, egy filozófia, egy és ugyanaz az évezredes tudomány. Az ászanákban rejl艖 艖si tudás átadása megsokszorozza azok hatását, élményét. Gyakorlás közben megtudhatjuk, melyik ászana hogyan hat szerveinkre, idegrendszerünkre, lelkiállapotunkra.

Vörös Melinda

Kati színvonalas jóga óráiról csak szuperlatívuszokban lehet szólni, a 90 percért 120 percet utazom a város másik végéb艖l hetente több alkalommal. Minden óra újat nyújt, s önismeretében er艖síti meg a résztvev艖ket. Nagy szakmai tudásával, attit疟djével, óravezetési módszerével a csoport hullámhosszára hangolódva szolgálja testi, lelki, szellemi jóllétünket. Egyszóval, csodálatosak Kati órái, mert lénye is a feltétel nélküli szeretetet közvetíti felénk, és a jóga felé is a teljes elkötelez艖dését, életformáját interpretálja. Követésre méltó!

Burlovics Éva

Kata órái amellett, hogy finoman adják át a jóga tudományát, egy sokkal komplexebb ayurvédikus életvezetési szemléletet, napi rutint ad az ember kezébe, amit a mai rohanó világunkban is könnyen beilleszthetünk, hatásait pedig pár alkalom után már tapasztaljuk. Egyéni óráin még kiemeltebben kapunk fókuszt önmagunkra. Hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam.

Bandula Aranka

bottom of page