top of page
  • skatiyoga

GERINCJÓGA WORKSHOP - feb.23. 18.00 - NemcsakJóga

Gyere és tanuld meg ezen a kétórás foglalkozáson, mit tehetsz a gerinced egészségéért, hogy megőrizd a jól-létet, megelőzd vagy esetleg korrigáld a már kialakult rendellenességet, vagy legalábbis megakadályozd, hogy tovább romoljon!

Szokták mondani, hogy a fiatalságot nem az életkor határozza meg, hanem a gerincünk állapota. Azt is gyakran halljuk, hogy annyi éves vagy, ahánynak érzed magad.

A kettő tulajdonképpen összefügg, ugyanis ha kellően rugalmas, stabil és erős a gerinced, akkor nagy valószínűséggel könnyed a mozgásod, egészséges a gerincvelőd és szabad az áramlás a központi energiacsatornában.

Mit is jelent ez pontosan? Hogy egyszerűen rendben vagy - életerős, jókedvű és nyugodt. Manapság sajnos ezt így kevesen hangoztatják magukról, hisz megannyi stressz, probléma és nehézség van az életünkben, amelytől kimerültnek és gyakran inkább idősebbnek érezzük magunkat a valódi életkorunknál. És gyakran bizony a testtartásunk is erről árulkodik. Beesett vállak, görnyedt vagy púpos hát, bicegés, bizonytalan járás, kedvetlen és energiátlan hangulat.

Jóformán mindannyian rászorulunk egy kis tartásjavításra, és jól tudjuk, vannak dolgok, amiken változtatni kellene, mégse tesszük meg. Legfőképp a tudatosság hiánya és a rossz beidegződés felel a tartáshibákból eredő mozgásszervi és egyéb egészségügyi panaszokért.


A gerincjóga során az ászanák segítségével nem csupán erősítjük és nyújtjuk az izmokat, hanem elsősorban megtanuljuk a megfelelő mozgásmintát, tudatosítjuk az ízületek és kötőszövetek működését, a csontok helyes beállítását, és ezáltal rögzítjük az idegrendszerben az optimális formákat. Az ászanák tehát "kihúzzák" a testet a beszűkült mozgástartományból és visszaterelik a normális fiziológiás mértékekhez.

A helytelen testtartás tehát nem egy állandó állapot, amit el kell fogadnunk, a rossz szokások felülírhatóak azáltal, hogy "újratanuljuk" az anatómiai szempontból tökéletes tartást. Ez persze folyamatos munkát, ismétlést, begyakorlást igényel, hogy végül az "ideális" automatizálása megtörténjen, és ezt tekintse a testünk normál üzemmódnak.

Legtöbbször nem is feltétlenül az időhiány miatt nem foglalkozunk a gerincünkkel, hanem mert túlbonyolítjuk és azt gondoljuk, hogy gerincjóga vagy gerinctorna csak a kiterített szőnyegen vagy stúdióban, fitnesszteremben történhet, egy-másfél órán keresztül, egy szakember vezetésével. Pedig valójában létezik pár nagyon logikus és egyszerű módszer, amit ha egyszer megtanulsz, onnantól már reggel az ágyból kikelve is elvégezheted akár 10 perc alatt, hogy kompenzáld a nyugati életmód által okozott egészségtelen folyamatokat.


A workshop célja, hogy rávilágítson arra, hogy nem is kér olyan sokat tőlünk a gerincünk, és ha szánsz rá átlagosan napi negyedórát, akkor óriási változásokat tudsz hozni az életedbe, nem csak testi, de szellemi és lelki szinten is!


Időpont: 2024. február 23. péntek 18:00-20:00

A workshop díja: 6.900 Ft

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a +36 20 982 6822 számra.

A részvételi helyed biztosításához a workshop díjának befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált.


Szeretettel várunk kezdő és haladó gyakorlókat egyaránt!

0 views0 comments

Komentarze


bottom of page