top of page
  • skatiyoga

Ájurvédikus Életmódváltás - 4 alkalmas workshop

Gyakran halljuk manapság, hogy váltsunk életmódot, egyre sűrűbben hajtogatják ezt a magazinok, műsorok, blogok, orvosok, barátok, tanárok és egyéb jóakaróink. Való igaz, a hétköznapjainkat uraló rossz szokások, berögzült minták, társadalmi és környezeti hatások, megörökölt sémák mind képesek oly módon elterelni minket az egészségesnek mondható életviteltől, hogy előbb-utóbb fizikai és mentális rendellenességekben nyilvánul meg az üzenet, hogy ez így nem mehet tovább!


A kérdés ilyenkor legtöbbször az, hogy akkor mégis hogyan tovább. Mi legyen az új, ami felváltja a régit? Amikor annyiféle egymásnak ellentmondó jótanács, módszer és életvezetési terv van, nehéz eligazodni és a rengeteg közül valamelyik mellett letenni a voksot. Nem beszélve a "jól bevált" függőségeinkről, amikről tudjuk, hogy hosszú távon károsak, napi szinten azonban mégse tudunk megválni tőlük. A november 25-én, szombaton 10:00-12:00 időpontban induló 4 alkalmas workshop sorozat célja, hogy segítsen felismerni, hol van szükséged változtatásra az életedben, és egy olyan működőképes modellt nyújtson, amelyet saját magad igényeihez, szükségleteihez tudsz igazítani, drasztikus önsanyargatás mentesen. Ehhez az ájurvédát hívjuk segítségül, ami egy olyan ősi gyógyászati tudomány, amely a természet rendjének megfelelően az egészség megőrzésével foglalkozik, és úgy foglalták rendszerbe annak idején a papok, tanítók, gyógyítók és mesterek, hogy bárki boldogulhasson és összhangban élhessen az évkör ritmusával, a helyi környezettel és a személyes életciklusával. Az ember alapvető, egyetemes működését ismerteti meg, amely kultúrától, nemzettől, éghajlattól és egyéb környezeti befolyástól függetlenül mindenkinél ugyanúgy érvényes, az egyéni sajátosságokra és különbözőségekre, valamint ezek okaira és kezelésére való tekintettel. Egyszerű irányelveket és tippeket szeretnénk megosztani, amelyeket azonnal és könnyedén be tudsz vezetni a mindennapi életedbe, hogy erőltetés nélkül javíthass az egészségeden, életed minőségén és növelhesd az energiaszintedet. A 4 alkalom során minden foglalkozás tartalmaz egy ájurvédikus, egyensúlyt teremtő jógagyakorlást, illetve egy elméleti részt, melyben a következő témákat foglaljuk össze:

  • jógikus és ájurvédikus életszemlélet (őselemek, dósák, gúnák, alapfogalmak);

  • napi rutin (dinacsarja) és évszakok szerinti menetrend (ritucsarja);

  • házi, holisztikus gyógymódok;

  • természetes táplálkozás és étrend alapjai, anyagcsere javítása tápláló receptekkel;

  • méregtelenítő technikák;

  • stresszoldó, napi gyakorlatok a mentális egészség, a pihentető alvás támogatására;

  • immunerősítő praktikák;

  • egyéni alkat meghatározása és az általános elvek személyre szabása.

A workshop sorozat mindenki számára elérhető, és nem igényel előzetes tapasztalatot sem az ájurvédában, sem a jógában. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerni vagy kicsit belekóstolni egy olyan többezeréves, természetközeli bölcseletbe, amely alapján feltárhatjuk a fizikai test, az érzelmek, az életmód és a környezet közötti kapcsolatot, s ezzel a tudással egyensúlyt hozhatunk az életünkbe. Szintén tökéletes kiegészítő minikurzus lehet jógaoktatóknak, akik szeretnének elmélyíteni a saját gyakorlásukat, illetve kiegészíteni az oktatási módszereiket az ájurvéda alaptéziseivel.


A 4 alkalmas workshop-sorozat teljes díja: 19.980 Ft.

Kezdési időpont: 2023. november 25., szombat 10:00, 4 héten keresztül.

Az órák időtartama: 120 perc.

A workshopokon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük, írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra. Részvételi helyed biztosításához a tanfolyam díjának befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált (max. 12 fő).

A workshop-sorozatot minimum 3 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

1 view0 comments

Comments


bottom of page