top of page
  • skatiyoga

Ájurvéda a Mindennapokban - Életmód Workshop

Updated: Feb 29

Félnapos életmódváltó műhely jógagyakorlással és ájurvédikus szemlélettel

március 2-án, szombaton 14.00 és 19.00 között


Ha úgy érzed, jó lenne újraindítani magad, átvenni az irányítást a jóléted felett, és szeretnél olyan eszközöket megismerni, amelyek segítségével inspiráltan kezdheted az új évet és egyensúlyban tudsz maradni a hétköznapokban, nehézségektől függetlenül, jelentkezz bátran!

A foglalkozás célja, hogy segítsen felismerni, hol van szükséged változtatásra az életedben, és egy olyan működőképes modellt nyújtson, amelyet saját magad igényeihez tudsz igazítani, drasztikus önsanyargatás nélkül. A program során végzett gyakorlatok és az ájurvédikus alapfogalmak ismertetése által felfedezheted, mi táplál téged, hasznos számodra, s ezzel szemben, hogyan tudod elengedni azt, ami már nem szolgálja az életedet. Olyan újfajta kapcsolatba kerülhetsz önmagaddal, amelynek köszönhetően megtapasztalhatod, hogy az életmódváltás lehet örömteli, élvezetes és hosszú távon működőképes.

Ha elakadtál valamiben, változó élethelyzetben vagy, krónikus egészségügyi problémád van, vagy egyszerűen szeretnéd jól érezni magad a bőrödben, csak nem találod a számodra megfelelő életviteli üzemmódot, ez a program neked való!

A hétköznapjainkat uraló rossz szokások, berögzült minták, társadalmi és környezeti hatások, megörökölt sémák mind képesek oly módon elterelni minket az egészségesnek mondható életviteltől, hogy előbb-utóbb fizikai és mentális rendellenességekben nyilvánul meg az üzenet, hogy ez így nem mehet tovább! A kérdés ilyenkor legtöbbször az, hogy akkor mégis hogyan tovább. Mi legyen az új, ami felváltja a régit? Amikor annyiféle egymásnak ellentmondó jótanács, módszer és életvezetési terv van, nehéz eligazodni és a rengeteg közül valamelyik mellett letenni a voksot. Nem beszélve a "jól bevált" függőségeinkről, amikről tudjuk, hogy hosszú távon károsak, napi szinten azonban mégse tudunk megválni tőlük.

Az ájurvéda egy olyan ősi gyógyászati tudomány, amely a természet rendjének megfelelően az egészség megőrzésével foglalkozik, és úgy foglalták rendszerbe annak idején a papok, tanítók, gyógyítók és mesterek, hogy bárki boldogulhasson és összhangban élhessen az évkör ritmusával, a helyi környezettel és a személyes életciklusával. Az ember alapvető, egyetemes működését ismerteti meg, amely kultúrától, nemzettől, éghajlattól és egyéb környezeti befolyástól függetlenül mindenkire ugyanúgy érvényes, az egyéni sajátosságokra és különbözőségekre, valamint ezek okaira és kezelésére való tekintettel. Egyszerű irányelveket és tippeket szeretnénk megosztani, amelyeket azonnal és könnyedén be tudsz vezetni a mindennapi életedbe, hogy erőltetés nélkül javíthass az egészségeden, életed minőségén és növelhesd az energiaszintedet.

A workshop tartalmaz egy ájurvédikus, egyensúlyt teremtő jógagyakorlást, illetve egy elméleti részt (jegyzettel), melyben az öngondoskodás és a jobb közérzetre való törekvés olyan formáit tanulhatod meg, amelyek organikusan egyensúlyt hoznak az életedbe.

A workshop mindenki számára elérhető, és nem igényel előzetes tapasztalatot sem az ájurvédában, sem a jógában. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerni vagy kicsit belekóstolni egy olyan többezeréves, természetközeli bölcseletbe, amely alapján feltárhatjuk a fizikai test, az érzelmek, az életmód és a környezet közötti kapcsolatot. Szintén tökéletes kiegészítő, intenzív "minikurzus" lehet jógaoktatóknak, akik szeretnének elmélyíteni a saját gyakorlásukat, illetve kiegészíteni az oktatási módszereiket az ájurvéda alaptéziseivel.

A workshop díja:

15.000 Ft

-10% bérleteseknek, illetve pároknak (barátok, gyerek-szülő, unoka-nagyszülő stb.)


A részvétel regisztrációhoz kötött. A workshop minimum 4 fő részvételével indul.

Jelentkezési határidő: feb. 29. éjfél


Jelentkezés, info: hello@mantrajoga.hu

3 views0 comments

Comments


bottom of page